På grund av Covid-19 kommer vi under säsongen 2021 endast att erbjuda kryssningar med M/S Laponia i Luleå skärgård.
Vi följer de riktlinjer som folkhälsomyndigheten ger och har i samråd med miljö- och hälsomyndigheten gjort en bordsplacering där sällskap skall kunna hålla avstånd till varandra när de vistas ombord. Det innebär även att vi har minskat antalet passagerare ombord. Det är även eget ansvar att hjälpa till att hålla avstånd samt att noga följa den information som ges av personalen.

 

Vi kommer att tillämpa drop-in på våra turer/kryssningar om vädret tillåter då vi kan ha gäster sittande på soldäck.

Hon kommer att ha två typer av trafik, den upphandlade turbåtstrafiken åt Luleå kommun samt sina klassiska kvällskryssningar med mat och underhållning. Du väljer vilken typ av kryssning du är intresserad av och bokar dessa här.

 

Kryssningar med mat & underhållning

M/S Laponia genomför dags- och kvällskryssningar med mat, guidning och underhållning i Luleå skärgård. Hon förknippas ofta med sina populära räkkryssningar samt den musikaliska upplevelsen ”Båtshowen” med Sigge and the sailors.
Läs turlistan

BOKA kryssning

 

 

Turbåtstrafiken

M/S Laponia trafikerar sex öar utifrån Luleå kommuns turlista. En tur med henne passar den som vill upptäcka skärgården på egen hand eller t ex vill ha transport till havsbadet på Klubbviken.
Avgång för dessa turer är från Södra hamn.
Läs turlistan

BOKA turbåtstrafiken